top of page

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Εδώ παρουσιάζεται όλο το φάσμα των διδακτικών δραστηριοτήτων και των διαθέσιμων μαθημάτων.

Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη να σε προετοιμάσουμε για επίσημες εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Όλα τα μαθήματα οργανώνονται με βάση τη διαθεσιμότητά σας και ο ρυθμός της διδασκαλίας προσαρμόζεται στις ανάγκες σας.

Επιπλέον, μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με νέες προτάσεις και εξειδικευμένα γλωσσικά μαθήματα 

που εστιάζουν στον πολιτισμό, τη λογοτεχνία, τη στιχουργική, την εργασιακή ή επιστημονική ορολογία και πολλά άλλα εξειδικευμένα πεδία γνώσης.

Οι Γλώσσες
στο Verbum 

551844.png

Τα Αγγλικά είναι η διεθνής γλώσσα που δεν μπορείς να μη γνωρίζεις.

Μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν ή μπορούμε  να βελτιώσουμε τις γνώσεις σου, να κατανοήσουμε σε βάθος τη δομή της γλώσσας; να μιλήσουμε με άνεση και να αποφύγουμε τα λάθη.

Στο Verbum μπορούμε να προετοιμάσουμε επαρκώς την ύλη για οποιοδήποτε δίπλωμα στα Αγγλικά.

552062.png

Τα Ισπανικά είναι η πιο διαδεδομένη γεωγραφικά λατινογενής γλώσσα,  μιλιέται σε 20 χώρες και από 450 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στο Verbum μελετάμε σε βάθος τον πολιτισμό, τη γλώσσα, αλλά και την ποικιλία έκφρασης μεταξύ ισπανόφωνων χωρών του κόσμου.

Μαζί προετοιμάζουμε άριστα την ύλη για εξετάσεις όλων των επιπέδων.

flag-square-250.png

Τα Ιταλικά είναι από όλες τις λατινογενείς γλώσσες, η πιο κοντινή στον πρόγονό τους, τα Λατινικά.

 Η γειτονική μας Ιταλία είναι ένα κράτος με σημαντικό πολιτισμό, Τέχνη, αλλά και οικονομία και βιομηχανία και η γνώση των Ιταλικών προσφέρει πολλαπλά οφέλη. 

Στο Verbum μπορούμε να σε καθοδηγήσουμε στη διαδρομή σου στην ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και να σε προετοιμάσουμε για διπλώματα όλων των επιπέδων.

552029.png

Τα Γαλλικά είναι άλλη μια λατινογενής γλώσσα, που σίγουρα μας εμπνέει. Υπήρξε η γλώσσα του Διαφωτισμού και του δυτικού πολιτισμού για αιώνες.

Στο Verbum μπορούμε να σε καθοδηγήσουμε σε μια τέλεια γαλλική προφορά, στην εξοικείωση με την καθημερινή γαλλική ομιλία, αλλά και την πιο περίπλοκη, ακαδημαϊκή ή λογοτεχνική χρήση της γλώσσας. Προετοιμάζουμε με επιτυχία για διπλώματα όλων των επιπέδων.

german.png

Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα με τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές στην Ευρώπη. Είναι επίσης γλώσσα της βαριάς βιομηχανίας και από τις πιο ισχυρές της ευρωπαϊκής οικονομίας. Είναι, επομένως, ένα σαφές εργασιακό πλεονέκτημα να τη γνωρίζουμε. 

Στο Verbum μπορούμε να σε καθοδηγήσουμε στην κατανόηση της περίπλοκης δομής της, που συγγενεύει με της ελληνικής, και να σε προετοιμάσουμε για διπλώματα όλων των επιπέδων.

world.png

Στο Verbum διδάσκεται η Ελληνική ως Ξένη Γλώσσα.

Μια δύσκολη γλώσσα, που συνήθως δεν πλησιάζεται για τουριστικούς ή εργασιακούς λόγους, αλλά για προσωπικούς ή λόγους σπουδών και έρευνας. Οι καταρτισμένοι συνάδελφοι που αναλαμβάνουν τέτοιες περιπτώσεις έχουν πολυετή πρακτική πείρα στον τομέα, αλλά και στέρεα θεωρητική γνώση και μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα άμεσα, ορθά και με ευχάριστο τρόπο.

chinese.png

Τα κινεζικά εξελίσσονται στην πιο δυνατή γλώσσα του 21ου αι., σε ό,τι αφορά την παγκόσμια οικονομία. Είναι επίσης μια γλώσσα όχι κοινή, αλλά πολύ διαφορετική από τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Όλα τα παραπάνω δείχνουν πόσο σημαντικό πλεονέκτημα είναι στον εργασιακό τομέα το να γνωρίζεις κινεζικά . 

Με το Verbum, μπορούμε να σου γνωρίσουμε αυτήν τη μοναδική ασιατική γλώσσα στην πιο δημοφιλή μορφή της (μανδαρίνικη διάλεκτος) και τον πολιτισμό της και να σε προετοιμάσουμε για όλες τις εξετάσεις και διπλώματα.

jp.png

ΙΑΠΩΝΙΚΑ

Η Ιαπωνική γλώσσα μιλιέται από 127 εκατ. ανθρώπους.

Διακρίνεται για το σύνθετο πλέγμα εκφράσεων ευγενείας που απεικονίζουν την ιεραρχική φύση της ιαπωνικής κοινωνίας. Η χρήση των φθόγγων (ήχων) της Ιαπωνικής είναι σχετικά μικρή και διαθέτει ένα διακριτό σύστημα τόνων (έντασης φωνής). Η μελέτη της ιαπωνικής γλώσσας και κουλτούρας έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας, με αφορμή διάφορες πτυχές της που την έφεραν σε επαφή με το ευρύ διεθνές κοινό.

Σύντομα διαθέσιμο

Οι επιλογές που προσφέρουμε στο Verbum

Verbum%20cover_edited.jpg

Στο Verbum αρχικά θα σε ακούσουμε προσεκτικά, και στη συνέχεια θα σε βοηθήσουμε να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις στον εαυτό σου. Με βάση τις απαντήσεις που ο ίδιος / η ίδια θα δώσεις, θα σου προτείνουμε την καταλληλότερη από τις προσφερόμενες επιλογές διδακτικής δομής, ή ακόμα και έναν συνδυασμό αυτών:

1. Ομαδικά Μαθήματα (1 φορά την εβδομάδα). 

Τα μαθήματα τηρούν σταθερή ροή και ακολουθούν έναν κανονικό προς χαλαρό ρυθμό, που απαιτεί μία μέτριου χρόνου ενασχόληση εκτός τάξης (από 1 έως 3 ώρες). Αυτή η πρόταση είναι κατάλληλη για ανθρώπους που επιθυμούν να μάθουν ή να βελτιώσουν μία γλώσσα από προσωπικό ενδιαφέρον, αλλά δε διαθέτουν πολύ χρόνο ή δεν επιθυμούν να προχωρήσουν με υπερεντατικό ρυθμό και την πίεση που αυτό συνεπάγεται.

2. Εντατικά Ομαδικά μαθήματα (2 φορές την εβδομάδα). Αυτή η επιλογή σημαίνει αρκετές ώρες μαθήματος ανά εβδομάδα και αντίστοιχα αυξημένο χρόνο μελέτης εκτός τάξης. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για άτομα που χρειάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχουν αποτελέσματα, είτε στην επικοινωνιακή δεξιότητα, είτε στην απόκτηση διπλώματος. Σε περίπτωση που χρειάζεσαι να χρησιμοποιήσεις άμεσα τη γλώσσα ή να κατέχεις ένα συγκεκριμένο δίπλωμα για την εργασία σου, τότε αυτή είναι η καταλληλότερη επιλογή για εσένα. 

3. Ιδιαίτερα Μαθήματα. Αυτή η μορφή εκμάθησης μιας γλώσσας είναι και η πιο εξατομικευμένη και ευέλικτη, καθώς στηρίζεται με ακρίβεια στις προσωπικές σου δεξιότητες, τρόπου μάθησης και στόχους. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπορεί να καλύψει και τις δύο προαναφερθείσες ανάγκες, μια που το διδακτικό πρόγραμμα και ο ρυθμός του μαθήματος καθορίζεται από εσένα και μόνο, και μπορεί αντίστοιχα και να μεταβληθεί ανάλογα με την πρόοδό σου και σε συνάρτηση με τη διαθεσιμότητά σου. 

Όποια επιλογή και να κάνεις, δεν είναι δεσμευτική και μπορεί να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή. Ακόμα, και οι τρεις προτάσεις μπορούν να καταλήξουν σε απόκτηση διπλωμάτων, κατόπιν συνεννόησης με τους διδάσκοντες και τους συμμαθητές, σε περίπτωση ομαδικού μαθήματος.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τα ομαδικά τμήματα απευθύνονται σε ενήλικες και είναι ολιγομελή

Η διδασκαλία είναι online και σύγχρονη (ζωντανές συναντήσεις)

Το διδακτικό προσωπικό είναι επαρκώς καταρτισμένο και έμπειρο

Φιλικό κλίμα που ευνοεί την αλληλεπίδραση

Σταθερή σύνθεση τμημάτων 

Η εγγραφή είναι πάντα δωρεάν

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ONLINE - ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Πώς λειτουργεί;

Τα μαθήματα που προσφέρονται είναι ζωντανά διαδικτυακά μαθήματα, ατομικά ή σε μικρές ομάδες μαθητών, με έναν δάσκαλο. Οι μαθητές συνδέονται στην εικονική τάξη με τον βασικό απαραίτητο εξοπλισμό, έχουν οπτική και ηχητική επαφή με τον καθηγητή και είναι σε θέση να παρακολουθήσουν το μάθημα από οποιοδήποτε μέρος με σύνδεση στο Διαδίκτυο.
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι συμμετέχοντες μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τον δάσκαλο, να κάνουν ερωτήσεις και να αλληλεπιδρούν πλήρως. Μέσω εξειδικευμένης τεχνολογίας, οι μαθητές παρακολουθούν την οθόνη του δασκάλου, που περιέχει διδακτικό υλικό και σημειώσεις, εξασφαλίζοντας την καλύτερη μαθησιακή εμπειρία.

Είναι αποτελεσματικό;

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι σαν ένα κανονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Φυσικά δεν μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζεστασιά του να είμαστε στον ίδιο χώρο με έναν δάσκαλο και με συμμαθητές, αλλά ολόκληρο το διδακτικό περιεχόμενο και οι μέθοδοι παραμένουν ακριβώς ίδια. Ακόμα και η επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων δεν διαφοροποιείται, αντιθέτως, ο διάλογος και η αλληλεπίδραση ενθαρρύνεται, με στόχο ένα φιλικό κλίμα αμεσότητας. Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε είναι προσιτές στη χρήση τους και, με την καθοδήγηση του δασκάλου, θα τις κατακτήσετε πολύ γρήγορα, ακόμη και αν είναι η πρώτη σας φορά.

Ακόμα, τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε τα τελευταία χρόνια μας επιτρέπουν να κάνουμε το διδακτικό υλικό μας και τις μαθητικές δραστηριότητες ακόμα πιο ποικίλες και ενδιαφέρουσες! Έχουμε στη διάθεσή μας ψηφιακές παρουσιάσεις, οπτικοακουστικό υλικό, τη δυνατότητα να καλούμε φυσικούς ομιλητές από κάθε μέρος του κόσμου και να συζητάμε μαζί τους στη γλώσσα που μαθαίνουμε, αλλά ακόμα και το λεξιλόγιο ή οι αξιολογήσεις των μαθητών γίνονται μέσα από ευχάριστα και πολύχρωμα κουίζ και διαδικτυακά εργαλεία.


Επομένως, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα του διδακτικού έργου σε σύγκριση με τη διαδικασία εκπαίδευσης με φυσική παρουσία. Παράλληλα, υπάρχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: ο πολύτιμος χρόνος που θα αφιέρωνε ένας μαθητής για να μεταβεί σε έναν φυσικό χώρο διδασκαλίας μπορεί να αντικατασταθεί με παραγωγικό χρόνο μελέτης, ή και απλά ανάπαυσης. Είναι, επομένως, πολλαπλά τα οφέλη για έναν ενήλικα και δεν αναρωτιόμαστε γιατί όλοι οι μαθητές μας μέχρι τώρα έχουν δηλώσει ενθουσιασμένοι με αυτή τη μορφή μαθήματος!

 

 

Τί θα χρειαστώ για να συμμετάσχω;

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Η TABLET

ΣΥΝΔΕΣΗ
ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ

ΚΑΜΕΡΑ

bottom of page