top of page
Castle Tower

italiano

Ιταλικά -  Italiano

ONLINE ΟΜΑΔΙΚA ΜΑΘΗΜΑΤΑ 

​​​​

  • Ολιγομελή Τμήματα Ενηλίκων

  • Προετοιμασία εξετάσεων όλων των επιπέδων

  • Διαδικτυακές συναντήσεις σύγχρονης εκπαίδευσης 1 ή 2 φορές την εβδομάδα

Στα μαθήματα του Verbum θα μελετήσουμε τη δομή και τη σωστή χρήση της Ιταλικής γλώσσας, ενώ παράλληλα θα προσεγγίσουμε τον πολιτισμό και τη μακραίωνη Ιστορία με την οποία συμβαδίζει. Θα αντιληφθούμε την τεράστια ποικιλία κουλτούρας και διαλέκτων που υπάρχουν στην ίδια την Ιταλία και θα αποκτήσουμε άνεση στη γραπτή και προφορική μας επικοινωνία.

Χρησιμοποιούμε αποτελεσματικές μεθόδους εξ αποστάσεως διδασκαλίας, προσφέρουμε ολοκληρωμένη σειρά διδακτικών εγχειριδίων και δραστηριοτήτων σε ψηφιακή μορφή. Φροντίζουμε για ένα μάθημα ευχάριστο, απόλυτα διαδραστικό και με ποικιλία υλικού.

Είτε επιλέξεις το ολιγόωρα μαθήματα, είτε τα πιο εντατικά, η πορεία τους θα σε προετοιμάσει κατάλληλα και στους βέλτιστους χρόνους για τα διπλώματα γλωσσομάθειας. Μπορείς να μας ρωτήσεις σχετικά με τους εκτιμώμενους χρόνους απόκτησης των διπλωμάτων.

Εάν χρειάζεσαι ένα πτυχίο άμεσα με στόχο τη μοριοδότηση σε πίνακες του δημόσιου τομέα, επίσης μπορούμε να σε κατευθύνουμε κατάλληλα για το αμεσότερο και ασφαλές αποτέλεσμα. 

Ιταλικά.

 

Μια γλώσσα μελωδική, απόγονος των αρχαίου ρωμαϊκού κόσμου με συνέχεια στο χρόνο. Τα Ιταλικά συνδέονται με μια χώρα μοναδικής Ιστορίας, με μνημεία αιώνων που κλέβουν την ανάσα, καλλιτεχνική δημιουργία ανεκτίμητης αξίας, εκπληκτική κουζίνα και ενδιαφέροντες ανθρώπους!

Τα Ιταλικά είναι λατινογενής γλώσσα, η οποία μιλιέται από περίπου 70 εκατομμύρια ομιλητές στην Ιταλία, αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Ελβετίας, στο ανεξάρτητο κρατίδιο Σαν Μαρίνο, καθώς και στη Μάλτα. Παράλληλα είναι η βασική γλώσσα του ανεξάρτητου κράτους του Βατικανού. Η Επίσημη ιταλική (Italiano standard), παρά τις καταβολές της από τα δημώδη (λαϊκά) λατινικά, είναι μια συνθήκη αρκετά πρόσφατη. Θεσπίστηκε μόλις στα μέσα του 19ου αι. με στόχο να αποκτήσει η μόλις ενοποιημένη Ιταλία μία κοινή γλώσσα συνεννόησης. Ακόμα και σήμερα όμως, συνυπάρχει στην Ιταλία μαζί με μία πληθώρα τοπικών διαλέκτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2023-2024

A1&Α2

Δευτέρα
19:00 - 21:00


50€/μήνα
180€/4 μήνες*

350€/8 μήνες*
 

A2&Β1

Τετάρτη
19:00 - 21:00


55/μήνα
190€/4 μήνες*
380€/8 μήνες*
 

B1&B2

Σάββατο
18:00 - 20:00

60€/μήνα
210€/4 μήνες*
420€/8 μήνες*

 

1. Στη μηνιαία εξόφληση, τα δίδακτρα καταβάλλονται την πρώτη εβδομάδα του μήνα.

2. Tα εκπτωτικά πακέτα (*) ισχύουν με προπληρωμή όλου του ποσού.

Πώς πιστοποιώ τις γνώσεις μου στα Ιταλικά;

 

Οι φορείς που πιστοποιούν τη γνώση της Ιταλικής Γλώσσας είναι οι παρακάτω:

α) Το Πανεπιστήμιο της Perugia ( Πτυχία CELI)

1.    CELI 1

Αντιστοιχεί στο επίπεδο A2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου. Είναι το πτυχίο ενός αρχαρίου στη γλώσσα.

2.    CELI 2

Αντιστοιχεί στο επίπεδο Β1. Η απόκτηση του πτυχίου πιστοποιεί την μέτρια γνώση της Ιταλικής γλώσσας. Ο κάτοχος του πτυχίου μπορεί να συμμετέχει σε συζητήσεις αλλά με περιορισμένες δυνατότητες.

3.    CELI 3

Αντιστοιχεί στο επίπεδο Β2. Η απόκτηση του πτυχίου πιστοποιεί τη καλή γνώση της Ιταλικής γλώσσας. Ο κάτοχος του πτυχίου έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε καθημερινές συζητήσεις. Γνωρίζει αρκετά καλά τη γραμματική και είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει ένα αρκετά πλούσιο λεξιλόγιο.

4.    CELI 4

Αντιστοιχεί στο επίπεδο Γ1. Πρόκειται για την τελειοποίηση της γλώσσας και της αφομοίωσης των τρόπων έκφρασης, απαραίτητων για την ολοκληρωμένη κατοχή της γλώσσας. Ο κάτοχός του είναι σε θέση να αναγνωρίσει και χρησιμοποιήσει ιδιωματικές εκφράσεις καθώς και δύσκολες γραμματικές και συντακτικές δομές ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μελετήσει κείμενα σύγχρονης ιταλικής λογοτεχνίας.

5.    CELI 5

Αντιστοιχεί στο επίπεδο Γ2. Πρόκειται για το πτυχίο εκείνο που πιστοποιεί την άριστη γνώση της Ιταλικής. O σπουδαστής συμμετέχει σε οποιοδήποτε είδος συζήτησης κατέχοντας πλούσιο λεξιλόγιο και κατάλληλο για κάθε περίσταση, χρησιμοποιεί σωστά κάθε εκφραστικό μέσο.

 

β)  Tο Πανεπιστήμιο της Siena - Διπλώματα CILS

Τα πτυχία CILS (Certificazione di Italiano come Lingua Straniera) αποτελούνται προς το παρόν από 4 επίπεδα.

γ) Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας)

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) είναι ένα σύστημα εξετάσεων που στοχεύει στην πιστοποίηση διαφορετικών επιπέδων «γνώσης» μιας ξένης γλώσσας, δηλαδή εξετάζει το βαθμό ικανότητας που έχει αναπτύξει κάποιος να κατανοεί και να παράγει γραπτό και προφορικό λόγο της γλώσσας αυτής. Περιλαμβάνει τα επίπεδα από Α1 έως και Γ2.

δ)  H Società Dante Alighieri (Διπλώματα PLIDA - Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri)

Τα διπλώματα PLIDA εκδίδονται με το σήμα και την επιστημονική επάρκεια του Πανεπιστημίου LA SAPIENZA της Ρώμης και καλύπτουν τα επίπεδα Α1 έως και C2.

ε) Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτου Αθηνών – Istituto Italiano di Cultura

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, διοργανώνει τις εξετάσεις για τα πτυχία Diploma di Lingua Italiana που είναι επιπέδου Β2, το Diploma Avanzato di Lingua Italiana που είναι επιπέδου Γ1 και το Diploma Superiore di Lingua Italiana που είναι επιπέδου Γ2.

bottom of page