top of page
learn french
paris-restaurants-wine-lovers-e1508257279526.jpg

FRANçAIS

Pink Gradient

Γαλλικά -  Français

ONLINE ΟΜΑΔΙΚA ΜΑΘΗΜΑΤΑ 

​​​​

  • Ολιγομελή Τμήματα Ενηλίκων

  • Όλα τα επίπεδα

  • Διαδικτυακές συναντήσεις σύγχρονης εκπαίδευσης 2 φορές την εβδομάδα

Στα μαθήματα του Verbum θα σε καθοδηγήσουμε με ακρίβεια στην κατανόηση της δομής και τη σωστή χρήση της Γαλλικής γλώσσας, ενώ παράλληλα θα σε φέρνουμε σε επαφή με πτυχές του γαλλικού πολιτισμού και τρόπου ζωής και σκέψης.

Χρησιμοποιούμε αποτελεσματικές μεθόδους εξ αποστάσεως διδασκαλίας, προσφέρουμε ολοκληρωμένη σειρά διδακτικών εγχειριδίων και δραστηριοτήτων σε ψηφιακή μορφή. Φροντίζουμε για ένα μάθημα ευχάριστο, απόλυτα διαδραστικό και με ποικιλία υλικού.

Ακόμα, η πορεία των ομαδικών μαθημάτων θα σε προετοιμάσει κατάλληλα και στους βέλτιστους χρόνους για τα διπλώματα που πιστοποιούν τις γνώσεις σου. Μπορείς να μας ρωτήσεις σχετικά με τους εκτιμώμενους χρόνους απόκτησης των διπλωμάτων.

French Flag

Τα Γαλλικά είναι μια μελωδική, ιδιαίτερη γλώσσα, που μας εμπνέει και μας συναρπάζει.

Ανήκει στις λεγόμενες ρομανικές ή λατινογενείς γλώσσες, την ίδια γλωσσική οικογένεια με τα Ιταλικά και τα Ισπανικά, και μιλιέται από 72 εκατ. ανθρώπους ως μητρική γλώσσα.

Λόγω του αποικιακού παρελθόντος της Γαλλίας, η γαλλική γλώσσα έχει σημαντική παρουσία σε κράτη διάσπαρτα σε όλον τον κόσμο, ακόμα και πολύ μακριά από την ευρωπαϊκή ήπειρο. Αποτέλεσε το όχημα σκέψης και έκφρασης του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, λειτούργησε ως διεθνής γλώσσα πριν από την καθιέρωση της Αγγλικής και παραμένει θεμέλιο της διανόησης, βάση για τη συμμετοχή σε καλλιτεχνικούς και ερευνητικούς κύκλους.

Η Γαλλική είναι μια γλώσσα απαιτητική, τόσο στην προφορά και την ορθογραφία της, όσο και στη γραμματική της. Χρειάζεται αρκετή μελέτη για να κατακτηθεί, όταν όμως συμβεί αυτό, η ικανοποίηση είναι τεράστια και οι κόσμοι που ανοίγονται στον ομιλητή είναι συναρπαστικά πλούσιοι. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το στόχο πραγματικότητα, με τον πιο ζωηρό κι ευχάριστο τρόπο!

Πρόγραμμα Μαθημάτων 2023-2024

A1&A2

Τετάρτη & Παρασκευή
20:00-22:00


80€/μήνα
290€/4 μήνες*
590€/8 μήνες*

 

A2&B1

Δευτέρα & Τετάρτη
20:00-22:00


90€/μήνα
330€/4 μήνες*
660€/8 μήνες*

 

B2

Δευτέρα & Παρασκευή
20:00-22:00


100€/μήνα
360€/4 μήνες*
710€/8 μήνες*

 

1. Στη μηνιαία εξόφληση, τα δίδακτρα καταβάλλονται την πρώτη εβδομάδα του μήνα.

2. Tα εκπτωτικά πακέτα (*) ισχύουν με προπληρωμή όλου του ποσού.

Pink Gradient

Πώς μπορώ να πιστοποιήσω τη γνώση μου στα Γαλλικά;

Στη χώρα μας τρία είναι τα βασικά συστήματα πιστοποίησης που αναγνωρίζονται από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα: 

α) Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

β) Το σύστημα DELF 

γ) Το σύστημα SORBONNE

DELF - DALF

Το DELF και το DALF είναι πτυχία που απονέμονται από το γαλλικό Υπουργείο Παιδείας για να αποδείξουν τις  δεξιότητες μη Γάλλων υποψηφίων στην γαλλική γλώσσα.

Υπάρχουν έξι ανεξάρτητα διπλώματα, τα οποία αντιστοιχούν αντίστοιχα στα έξι επίπεδα του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου αναφοράς για τις γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEFRL).Επίπεδο A1 , Eισαγωγικό (DELF Prim, DELF Junior/Scolaire, DELF Tous Publics et DELF Pro)​​

Επίπεδο A2 , Βασικό (DELF Prim, DELF Junior/Scolaire, DELF Tous Publics et DELF Pro)

Επίπεδο B1 , Μεσαία Γνώση-Μεταβατικό (DELF Junior/Scolaire, DELF Tous Publics et DELF Pro)

Επίπεδο B2 , Καλή Γνώση (DELF Junior/Scolaire, DELF Tous Publics et DELF Pro)


Επίπεδο C1 , Προχωρημένο-Πολύ Καλή Γνώση (DALF)

Επίπεδο C2 , Προχωρημένο-Άριστη Γνώση (DALF)​

 

Πανεπιστήμιο της Σορβόννης - Paris IV

Από το 1959, το Πανεπιστήμιο Παρισίων της Σορβόννης (Παρίσι IV) διεξάγει τις εξετάσεις SORBONNE για τους μη γαλλόφωνους υποψηφίους. Τα πτυχία Γαλλικών τα οποία χορηγεί το εν λόγω πανεπιστήμιο είναι τα εξής: Sorbonne B1, B2, C1, Sorbonne C2 και Sorbonne C3 (το τελευταίο είναι εκτός του Ευρωπαϊκού Κοινού Πλαισίου Αναφοράς, εντάσσεται σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα και ισοδυναμεί με το πρώτο έτος της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης).


Τα Sorbonne B1-C2 έχουν ακριβώς την ίδια αξία και αναγνώριση εντός της χώρας μας.

Τα πτυχία αυτά εστιάζουν περισσότερο στη γραμματική, τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό. Έτσι, είναι ιδανικά για άτομα που έχουν προσωπικό ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία γενικότερα, τη γαλλική λογοτεχνία ειδικότερα.

Η διαφορά των Sorbonne από τα Delf/ Dalf, πέρα από τα περιεχόμενα της εξέτασης, έγκειται μόνο στο γεγονός ότι τα πρώτα διεξάγονται από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης ενώ τα δεύτερα από το γαλλικό κράτος.

bottom of page