top of page

BUSINESS ENGLISH

Θα άφηνες τις ελλείψεις σου στην Αγγλική γλώσσα να σταθούν εμπόδιο στην επαγγελματική σου εξέλιξη ή στην εκπαιδευτική σου πορεία;  Σίγουρα όχι!

Business English

Η ευρεία διδακτική ενότητα Business English εστιάζει σε συγκεκριμένα και εξειδικευμένα πεδία χρήσης της Αγγλικής γλώσσας, απαραίτητα στον κόσμο των επιχειρήσεων, του εμπορίου, των χρηματοοικονομικών και των διεθνών σχέσεων. Ο στόχος αυτού του μαθήματος είναι να σου δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις επαγγελματικές δεξιότητές σου χωρίς τον άβολο περιορισμό της γλώσσας.

 

Εάν εργάζεσαι σε έναν από αυτούς τους τομείς, αλλά αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να συμβαδίσεις με την ορολογία ή δεν έχεις αρκετή δύναμη πειθούς, λόγω των γλωσσικών ελλείψεων, τότε αυτό το μάθημα είναι για σένα.

Η βελτίωση του εξειδικευμένου αγγλικού λεξιλογίου και άλλων τεχνικών σημείων στον τρόπο επικοινωνίας με το εργασιακό περιβάλλον σίγουρα θα σε βοηθήσει να κινηθείς με περισσότερη αυτοπεποίθηση, να εργαστείς πιο αποτελεσματικά και να πετύχεις εντυπωσιακά αποτελέσματα με λιγότερο κόπο.

 

Ο στόχος της γλώσσας που χρησιμοποιούμε στο περιβάλλον εργασίας είναι να μεταφέρει το όποιο μήνυμα με σαφήνεια στις αποχρώσεις και να καταλήξει στην επιθυμητή συμφωνία.

Γι αυτόν τον απαιτητικό σκοπό, τα "σχολικά" -και συχνά ξεχασμένα- αγγλικά μας μπορεί να μην αρκούν.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα στοχευμένο αγγλικό λεξιλόγιο, προσανατολισμένο προς τις επιχειρήσεις και μια σειρά από δεξιότητες, όπως η σύνταξη επιστολών στα Αγγλικά, η διαχείριση παρουσιάσεων, η συμμετοχή στη διαχείριση μιας εργασιακής κρίσης, η διαπραγμάτευση ή η απλή καθημερινή συζήτηση.

Το όφελος που θα αποκομίσεις είναι η ανεκτίμητη ικανότητα να επικοινωνείς τις ιδέες σου με σαφήνεια και πειθώ και να ανοίγεις νέες ευκαιρίες στη σταδιοδρομία σου.

TOURISM

Όλα όσα χρειάζεσαι για να εργαστείς στον τομέα του τουρισμού χωρίς γλωσσικά εμπόδια.

Κύκλος 3 μηνών.

Μάθε περισσότερα

MARKETING

Σπουδάζεις ή εργάζεσαι στον χώρο του marketing, αλλά τα Αγγλικά σου σε κρατάνε πίσω;

Εδώ θα κατανοήσεις τη βάση του λεξιλογίου που θα χρειαστείς.

Κύκλος 3 μηνών.

Μάθε περισσότερα

sales &
negotiations

Μάθε να χειρίζεσαι τη γλώσσα επιδέξια, ώστε να διαπραγματεύεσαι με επιτυχία σε πωλήσεις ή συμφωνίες σε κάθε επίπεδο.

Μάθε περισσότερα

ECONOMICS

Μαζί μαθαίνουμε με ακρίβεια και ταχύτητα την ορολογία του τομέα των χρηματοοικονομικών στα Αγγλικά.

Σεμιναριακός κύκλος

3 μηνών

Μάθε περισσότερα

WRITING  EMAILS
& LETTERS

Χρήσιμοι εκφραστικοί τρόποι για να επικοινωνήσεις γραπτώς στα Αγγλικά.

Βασική δομή, ύφος και μελέτη περιπτώσεων.

Μηνιαίος κύκλος

4 συναντήσεων

(σύνολο 8 ώρες)

Μάθε περισσότερα

mAKING A PRESENTATIOn
in english

Αναρωτιέσαι ποιό είναι το κατάλληλο γλωσσικό ύφος και χρήση εκφράσεων για να κάνεις μια επαγγελματική παρουσίαση;

Μαζί βλέπουμε βήμα-βήμα συμβουλές προς μίμηση και αποφυγή.

Κύκλος 3 συναντήσεων

(σύνολο 6 ώρες)

Μάθε περισσότερα

PHONE CONVERSATION in english

Επικοινωνούμε στα Αγγλικά μέσω τηλεφώνου: μαθαίνουμε το κατάλληλο ύφος ανάλογα με τον εργασιακό χώρο και το πρόσωπο που απευθυνόμαστε. Αποβάλλουμε το στρες και κάνουμε μαζί εξάσκηση με παραδείγματα επικοινωνίας.

Σεμινάριο 3 ωρών

Μάθε περισσότερα

job INTERVIEW in english

Πώς να τοποθετηθείς και να μιλήσεις για τον εαυτό σου και τη θέση εργασίας, διπλωματικά, έξυπνα και ευγενικά στα Αγγλικά. Πώς να αποφύγεις κοινά λάθη και παρεξηγήσεις.

Μονοήμερο σεμινάριο

4 ωρών

Μάθε περισσότερα

Πιστοποιήσεις Business English

Cambridge English: BEC - Επιχειρηματικά πιστοποιητικά

 

Γνωστά ως Business English Certificate (BEC), αυτά τα διπλώματα πιστοποιούν την επιδεξιότητα στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας και την ικανότητα των επιτυχόντων να επικοινωνούν με αυτοπεποίθηση σε έναν διεθνή χώρο εργασίας, Τα διπλώματα αποδεικνύουν στους εργοδότες ότι έχετε τις απαιτούμενες δεξιότητες της Αγγλικής γλώσσας για να πετύχετε.

Τα πιστοποιητικά Business English (BEC), που διανέμονται από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, γίνονται αποδεκτά παγκοσμίως από κορυφαίες διεθνείς εταιρείες, καθώς και από εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολές επιχειρήσεων.

TOEIC

TOEIC είναι τα αρχικά των λέξεων Test Of English for International Communication.

Ο φορέας που πραγματοποιεί τις εξετάσεις είναι η Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Αρχικά είχε σχεδιαστεί για να ελέγξει την ικανότητα επικοινωνίας στην Αγγλική, των επαγγελματιών που εμπλεκόταν σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές. Με τον καιρό το TOEIC αποδείχτηκε ένας πολύ αξιόπιστος τρόπος αξιολόγησης που τελικά υιοθετήθηκε από πολλούς επαγγελματικούς και ακαδημαϊκούς φορείς παγκοσμίως.

Η πλειονότητα των μεγάλων ομίλων του εξωτερικού, καθώς και περίπου 2.000 Ευρωπαϊκές εταιρείες, βασίζονται στο TOEIC® για την εξακρίβωση του επιπέδου του προσωπικού τους.

Δομή εξέτασης

Η συγκεκριμένη εξέταση περιλαμβάνει αποκλειστικά ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που διαχωρίζονται σε 2 μέρη:

- Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening)

- Κατανόηση γραπτού λόγου (Reading)

Κάθε μέρος αποτελείται από 100 ερωτήσεις.

Το τεστ είναι διαβαθμισμένο και ανάλογα με τους βαθμούς που θα επιτύχει ο συμμετέχων, το επίπεδο γλωσσομάθειάς του μπορεί να αντιστοιχηθεί είτε με το επίπεδο Β2 (Lower), είτε με το επίπεδο C1 (Advanced).

Πλεονέκτημα

Σύμφωνα με το site www.hau.gr οι εξετάσεις δίνονται κάθε εβδομάδα στην Αθήνα (με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής αριθμός εξεταζομένων. Οι εξετάσεις στην Θεσσαλονίκη διενεργούνται κάθε δυο εβδομάδες. Ο κάθε υποψήφιος δικαιούται να εξεταστεί μια φορά κάθε 30 ημέρες.

Ακόμα, το TOEIC, πέρα από την αναγνώρισή του στον επιχειρησιακό τομέα του εξωτερικού, είναι επίσημα αναγνωρισμένο και από τον ΑΣΕΠ.

Σπουδές σε αγγλόφωνα ιδρύματα
ielts.jpg

IELTS (International English Language Testing System)

 

Το IELTS (International English Language Testing System) ζητείται από φοιτητές που η μητρική τους γλώσσα δεν είναι τα αγγλικά και που πρόκειται να κάνουν είτε προπτυχιακές είτε μεταπτυχιακές σπουδές σε αγγλόφωνα προγράμματα. Το IELTS εξετάζει κατά πόσον ένας υποψήφιος έχει το απαραίτητο επίπεδο αγγλικών για να αλληλεπιδράσει στο αμφιθέατρο του μεταπτυχιακού του. Δεν εξετάζει γραμματική, δεν εξετάζει συντακτικό. Εξετάζει μόνο τη χρήση της γλώσσας. Γι αυτό το λόγο το IELTS, σε αντίθεση με τα Lower και Proficiency, δεν έχει Use of English section. 

Υπάρχουν 2 τύποι IELTS.

IELTS ACADEMIC: Είναι κατάλληλο για υποψηφίους που θέλουν να ακολουθήσουν ανώτατη εκπαίδευση σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο. Αναγνωρίζεται παγκοσμίως και ισχύει για 2 χρόνια από την ημερομηνία της εξέτασης.

IELTS GENERAL TRAINING: Είναι κατάλληλο για υποψηφίους που θέλουν να μεταναστεύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή προγράμματα μαθητείας ή να εργαστούν σε αγγλόφωνο περιβάλλον.
Στην Ελλάδα αναγνωρίζονται και οι 2 τύποι από τον ΑΣΕΠ και έχουν μόνιμη ισχύ.

Για πιο στοχευμένες πληροφορίες για το πτυχίο IELTS, όπως πχ τί βαθμολογία ακριβώς χρειάζεστε, είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε και τις ιστοσελίδες των πανεπιστημίων ή τις κυβερνητικές ιστοσελίδες των χωρών που σας ενδιαφέρουν.

ets-toefl-vector-logo.png

TOEFL

 

Το TOEFL (Test Of English as a Foreign Language) είναι το τεστ που ζητούν χιλιάδες Πανεπιστήμια και Κολλέγια στον κόσμο για να εκτιμήσουν την επάρκεια των υποψήφιων φοιτητών στη χρήση της αγγλικής γλώσσας. Το TOEFL ζητείται από φοιτητές που η μητρική τους γλώσσα δεν είναι τα Aγγλικά και που πρόκειται να κάνουν είτε προπτυχιακές είτε μεταπτυχιακές σπουδές σε αγγλόφωνα Πανεπιστήμια. Εκτός από τα Πανεπιστήμια στη Βόρεια Αμερική, στη Βρετανία, στην Αυστραλία και στον Καναδά, πολλά άλλα Πανεπιστήμια ή Κολλέγια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, τα οποία χρησιμοποιούν τα Αγγλικά ως γλώσσα διδασκαλίας, ζητούν επίσης το TOEFL.

Το Educational Testing Service (ETS) είναι ο οργανισμός που διαθέτει το TOEFL και που στέλνει τους βαθμούς των εξεταζομένων στα Πανεπιστήμια. Η εξέταση γίνεται αποκλειστικά σε υπολογιστή. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται πλέον το νέο σύστημα εξέτασης TOEFL iBT (Internet Based Testing).

Η επιτυχία για τις εξετάσεις του TOEFL ibt προϋποθέτει γνώσεις Αγγλικών επιπέδου F.C.E και άνω επειδή τα περισσότερα Πανεπιστήμια απαιτούν Βαθμό 85 και πάνω.

Το άριστα είναι το 120.

bottom of page