top of page
Αναζήτηση

Μια νέα χρονιά έρχεται...

Τί μπορεί να μας φέρει;

Τί καρπούς φυτέψαμε για να μεγαλώσουν;
Στο Verbum έχουμε την προσωπική μας ιστορία, στόχους και σκαλοπάτια να ανέβουμε. Και θα θέλαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας.Πρώτα όμως επιτρέψτε μου να συστηθώ.


Λέγομαι Ιωάννα Παπαχρήστου, είμαι η εμπνεύστρια του Διδασκαλείου Verbum και αυτό που με κάνει πιο ευτυχισμένη από καθετί είναι να ταξιδεύω και να μοιράζομαι στιγμές.


Λατρεύω το ταξίδι γιατί είναι ο πιο ζωντανός τρόπος να έρθεις κοντά με ανθρώπους από άλλες κουλτούρες, με διαφορετικές συνήθειες και εμπειρίες, ανθρώπους που βλέπουν τον κόσμο μέσα από άλλα μάτια.


Γεύεσαι και οσμίζεσαι και αγγίζεις άλλα υλικά, άλλους συνδυασμούς, διαφορετική αισθητική, εικόνες, ήχους, γεύσεις που σε πλουτίζουν εσωτερικά.


Μετά από ένα ταξίδι δεν είσαι ποτέ πια ο ίδιος. Κάτι έχει ψηλώσει, κάτι έχει πλατύνει μέσα σου.Ένα από τα πιο μακρινά μου ταξίδια, που πραγματικά με σημάδεψε, ήταν στην Αργεντινή, λίγο πριν την πανδημία.


Όντας παράλληλα χορεύτρια και δασκάλα αργεντίνικου tango, είχα πολλούς λόγους να κάνω το συγκεκριμένο ταξίδι. Ήθελα να γνωρίσω τη ζεστασιά των ανθρώπων και το δικό τους τρόπο να κάνουν παρέα, να μοιράζονται, τις αγκαλιές στις πίστες χορού, το περιβόητο ψητό κρέας για το οποίο είναι διάσημη η χώρα και πολλές άλλες πολύτιμες λεπτομέρειες.


Περπάτησα σε γειτονιές διαφορετικές μεταξύ τους, από τις πιο hype και γραφικές και κοινωνικές, μέχρι τα όρια των παραγκουπόλεων, όπου δεν πατάει το πόδι του κανένας, πέρα από τον κάτοικο. Όλες είχαν τη μοναδική ομορφιά τους. Όλες με συγκίνησαν.


Συμμετείχα στο κλασικό asado της παρέας, όπου σε μια αυλή μαζεύονται φίλοι και μοιράζονται τσάι μάτε από το ίδιο δοχείο κολοκύθας και το ίδιο μεταλλικό καλαμάκι (παράδοση που ο ιός έβαλε σε αναγκαστική παύση), καθώς ψήνουν μοσχοβολιστά κρέατα.Όλα τα παραπάνω, και πολλά άλλα, δε θα τα είχα βιώσει με τον ίδιο τρόπο αν δε μιλούσα τη γλώσσα των κατοίκων.


Το να επικοινωνείς με τον άλλον στη γλώσσα του δίνει μια πολύ πιο προσωπική χροιά στην οποιαδήποτε συζήτηση, σε ό,τι κι αν μοιράζεσαι. Το γεγονός ότι έχεις αφιερώσει χρόνο και προσπάθεια στο να μάθεις μια γλώσσα, κάνει τον άνθρωπο που τη μιλά να σε αντιμετωπίζει με το σεβασμό που κι εσύ του χαρίζεις.


Για εσένα που θέλεις να ταξιδεύεις με πλήρη συνείδηση, να ταξιδεύεις σε βάθος κι όχι επιφανειακά, να γνωρίζεις όλες τις διαστάσεις ενός τόπου που επισκέπτεσαι, σου συστήνω να κάνεις μια προσπάθεια να γνωρίσεις κάποιες γλώσσες επιπλέον σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Αυτή η επένδυση θα μεταμορφώσει τις εμπειρίες ζωής σου, θα σε ταξιδέψει αλλιώς και θα σε μαγέψει πολλαπλά.Το Verbum έχει ρίζες πάνω σε αυτήν την αγάπη για τη διαφορετικότητα του κόσμου, τη μοναδικότητα του πλανήτη και των ανθρώπων, αλλά τη μοναδικότητα της επικοινωνίας!


Η γλώσσα διαπλάθει τη σκέψη και αντίστροφα, ο τρόπος σκέψης μας διαμορφώνει τους τρόπους που επινοούμε για να εκφραστούμε. Έτσι, η διαδρομή εκμάθησης μιας νέας γλώσσας είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στους λαούς του κόσμου και ένα απέραντο εύρος δυνατοτήτων. Μια νέα γλώσσα είναι εμπειρία, είναι απόλαυση, κατάκτηση και σημαντική δεξιότητα.


Στην ομάδα μας, όλοι αγαπάμε το ταξίδι, τη γνώση, την έκφραση, τη διαφορετικότητα και την επικοινωνία.


Έχουμε κοινούς στόχους και επιθυμίες, να διευρύνουμε την ουσιαστική επικοινωνία και αλληλοκατανόηση των ανθρώπων.


Αυτούς τους στόχους μπορούμε να τους πετύχουμε μόνο μαζί σας.Πολλοί από εσάς μπορεί να σκέφτονται:


Τα τελευταία δύο χρόνια, το ταξίδι μοιάζει πολύ απόμακρο, πολύ δύσκολο και αβέβαιο.

Όλα τα πεδία της καθημερινότητάς μας έχουν επηρεαστεί από τις παγκόσμιες εξελίξεις, τίποτα δε φαίνεται ίδιο.

Πώς μπορώ να κάνω σχέδια;


Είναι αλήθεια. Πολλά πλάνα μας έχουν ματαιωθεί και αρκετές φορές όλοι μας έχουμε αισθανθεί ανησυχία κι ανασφάλεια.


Ωστόσο, παρά τα όσα συμβαίνουν, δε χρειάζεται και δεν πρέπει να βάλουμε τη ζωή μας σε παύση. Μέσα στην αβεβαιότητα, οφείλουμε και μπορούμε να θέτουμε στόχους και να παλεύουμε για αυτούς. Στόχους προσαρμοσμένους στις νέες ανάγκες ή στόχους που θα επιτευχθούν μόλις μπορέσουμε να μετακινηθούμε ξανά με άνεση και ασφάλεια.Στο Verbum αισθανόμαστε πολύ περήφανοι που μέσα σε κατάσταση πανδημίας καταφέραμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να κατακτάμε στόχους.


Η παρέα διευρύνεται, νέα μαθήματα και νέοι δάσκαλοι συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους και συνεχίζουμε τις επιτυχίες παρά τις προκλήσεις!


Μαθαίνουμε συνεχώς, ταξιδεύουμε νοητά, δημιουργούμε νέες παρέες, αποκτάμε πτυχία γλωσσομάθειας, χαιρόμαστε με την κάθε μικρή ή μεγάλη κατάκτηση!Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη και να δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε μαζί σας όσα γνωρίζουμε και όσα περισσότερα μπορούμε να προσφέρουμε.


Και πάντοτε θα έχουμε ανοιχτή πόρτα για εσάς.

Μπορούμε να συζητήσουμε οτιδήποτε σας ενδιαφέρει ή σας απασχολεί και σας περιμένουμε με χαρά.


Ευτυχισμένη χρονιά σε όλους!
18 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


bottom of page